Hitta hit

Grafikgatan 21, 754 54 Uppsala

Hitta hit

Bäggebygatan 17, 815 37 Tierp

Kontakta oss

018-71 10 10

Följ oss på:

Om BG Motor

När de två gymnasievännerna Erik och Victor började ekonomiutbildningen tillsammans 2012 hade de ingen aning om att de en dag skulle driva ett bilföretag ihop. Endast tre år efter studenten blev idén om att starta ett bilföretag med fokus på att kunna erbjuda en personligare bilaffär verklighet. På en grusplan i Librobäck reste grabbarna upp en byggbod utan varken vatten och toa, och sen var man igång! Den 21 november 2018 skrevs historia då den allra första bilen såldes. Till en början hade de endast ett fåtal bilar på grusplanen, men ganska snabbt började Erik och Victor titta på alternativ för en större fastighet. Efter ett tips från en nära bekant hörde de av sig till Uppsala kommun som var i full gång med att sälja fastigheter längs E4:an i Uppsala. Kommunen gav BG Motor grönt ljus, så byggboden flyttades till Grafikgatan 2020 innan en större bilhall började byggas mars 2021.

I oktober 2021 flyttade de in i sin alldeles nya bilhall och under 2022 gick antalet anställda från 5 till 15 personer. I slutet av året utökade BG Motor sin verksamhet med en ny fastighet för verkstad bara några meter bort på Grafikgatan 26. I maj samma år expanderade de ytterligare då de startade upp bilförsäljning ute i Tierp. Precis som på den gamla goda tiden började de med en byggbod på en grusplan. Det dröjde dock bara några månader innan det blev flytt till större lokaler då BG Motor tog över både fastighet, försäljning och personal från den tidigare Volvoverksamheten. Idag har BG Motor bilhall och verkstad vägg i vägg i Tierp och siktar på att fortsätta expandera i området de kommande åren. 

Mycket har hänt sedan vi sålde där första bilen på grusplanen i Librobäck i november 2018. I maj 2023 flyttar vi dessutom in i en ny, modern fullserviceverkstad på Grafikgatan 29 i Uppsala. Däremot har den röda tråden alltid varit densamma – vi vill vara din personliga bilhandlare i Uppland. Hos oss får alla kunder ett personligt mottagande som är så långt ifrån ett ordermottagande det går att komma. Många tycker att det är krångligt att köpa bil, därför är vi en bilhandlare som specialiserar oss på att göra bilaffären trygg, enkel och smidig. Våra hallvärdar, säljare och mekaniker finns till för att svara på dina frågor och ge dig råd om hur du på bästa sätt tar hand om din bil. För oss är kundnöjdhet viktigare än antalet sålda bilar – och så kommer det alltid att vara.

Grundare

Victor Bouveng

Delägare/Grundare

victor@bgmotor.se

076-6472444

Victor är uppvuxen i Vassunda utanför Knivsta med motorer i blodet och började som 7 åring tävla i gokart. Sedan dess har intresset för bilar och racing aldrig tagit en paus. Victor har tävlat på elitnivå inom motorsport sedan 2010 och mellan 2010-2018 tävlade Victor för det svenska landslaget i racing. Han brinner för att göra det omöjliga möjligt, är händig i allmänhet och kan köra allt med en motor på.

Erik Gustavsson

Delägare/Grundare

erik@bgmotor.se

073-0722599

Erik är medgrundaren av BG Motor och har en bakgrund inom bilbranschen sedan över 7 år tillbaka. Han började som hallvärd och har sedan dess jobbat sig uppåt. Med en brinnande passion för bilförsäljning och kundnöjdhet har Erik aldrig en dålig dag på jobbet. Erik är uppvuxen strax utanför Uppsala i Örsundsbro och har en bakgrund inom fotboll och idrott.

Uppsala

Krister Ericsson

Försäljningschef, Uppsala

krister@bgmotor.se

070-685 16 00

Krister är kunnig som få och med många års erfarenhet av bilbranschen kan du garantera att få proffsig hjälp oavsett vilken bil du är intresserad av! Krister bjuder alltid på ett leende och gör det lilla extra för kunden genom hela affären!

Jonny Ersson

Inköpare Transportbilar, Uppsala

jonny@bgmotor.se

070-274 29 74

Jonny är vår främsta inköpare av framförallt transportbilar och har ett långt yrkesliv inom bilbranschen. Sedan starten 1981 på Charlies bildelar har Jonny hunnit med att sälja de flesta bilmodellerna på marknaden men har nu sadlat om till inköpare. För att få en korrekt och rättvis värdering av din bil ska du vända dig till Jonny.

Anders Enocson

Uppsala

anders@bgmotor.se

070-589 78 87

Nils Nilsson

Säljare, Uppsala

nils@bgmotor.se

070-318 06 72

Nils "Nisse" Nilsson är säljaren du träffar när du kliver in genom dörren på BG Motor. Nisse har ett varmt intresse för bilar och sätter alltid kunden i fokus. Han har jobbat inom bilbranschen sedan gymnasiet och motorintresset har alltid legat varmt om hjärtat.

Alfred Hållner

Säljare, Uppsala

alfred@bgmotor.se

073-8447900

Alfred är en glad kille som alltid strävar efter att kunden ska vara riktigt nöjd. Alfred har tidigare jobbar som servicerådgivare och säljare på ett annat bilföretag i Uppsala.

Elliot Engqvist

Hallvärd, Uppsala

Janne Gravemo

Mekaniker, Uppsala

Mattias Berglind

Mekaniker, Uppsala

Markus Åhman

Mekaniker, Uppsala

Marcus Koverman

Uppsala

Tierp

Örjan Persson

Säljare, Tierp

orjan@bgmotor.se

073-0493677

Victor AF Ugglas

Hallvärd, Tierp

Victor är killen du möter när du ska titta på bil i Tierp! Victor är uppvuxen på landet och motorer har funnit i hans liv sedan barnsben.

Robert Olsson

Verkstadschef, Tierp

robert@bgmotor.se

072-2104104

Lukas Gedermark

Mekaniker, Tierp

Sulev Laidla

Mekaniker, Tierp

Mikael Hanell

Tierp

Vill du jobba hos oss?

BG Motor växer hela tiden och vi siktar på att utöka våra verksamheter både i Uppsala och i Tierp. Är du intresserad av att jobba hos oss? Skicka iväg en spontanansökan till info@bgmotor.se där du bifogar ditt CV och berättar lite om dig själv.

Hos BG Motor får du alltid ett stort utbud av begagnade bilar. Köp din bil hos en trygg bilhandlare och få en bil som passar just dina behov.